0

Program

L-V: 09:00 - 17:00

Email

vanzari@absorbanti-industriali.ro

Despre scurgerile accidentale si curatarea lor

Pentru scurgeri de lichide de la locul de muncă, ca și în cazul oricărui tip de incident la locul de muncă, cea mai bună soluție este, în primul rând, prevenirea. Dar, în ciuda măsurilor de siguranță și de eliminare a deversărilor, acestea se întâmplă. Există mai multe cauze și tipuri comune de scurgeri de lichid și de scurgere într-un cadru industrial.

Scurgerile hidraulice sunt picăturile frustrante și lente ale uleiurilor hidraulice aflate sub vehicule, a echipamentelor sau mașinilor industriale care necesită un lubrifiant sau un lichid de răcire. Aceste scurgeri pot apărea în timpul funcționării sau pur și simplu în repaus, ceea ce face mai dificilă depanarea sau izolarea lor.

Supravegherea camerelor sau a rezervoarelor de lichide: întreținerea de rutină implică verificarea diferitelor tipuri de rezervoare sau incinte care conțin sau funcționează cu lichide, cum ar fi lichidul de frână, lichidul de răcire sau un anumit tip de fluid hidraulic. În timpul procesului de umplere, camera poate ajunge cu mai mult fluid decât este necesar, provocând o scurgere.

Scurgeri de combustibil: în ciuda numeroaselor măsuri de precauție și a echipamentelor specializate utilizate pentru distribuirea și utilizarea combustibilului, se întâmplă scurgeri neașteptate de combustibil. Probleme pot apărea la depozitul de combustibil în cazul în care un șofer poate deveni distras în timpul umplerii și pompa nu se oprește sau când există o deteriorare a conductei de combustibil, a rezervoarelor sau a butoaielor care vor duce la pierderea de combustibil.

Înlocuirea pieselor sau componentelor unor mașini sau utilaje industrialee: după o perioadă de funcționare, majoritatea camioanelor sau echipamentelor vor necesita o revizie a uneia sau mai multor componente majore, iar această operațiune este de obicei momentul în care se pierde o cantitate mare de lichid. De exemplu, un radiator al motorului poate necesita întreținere sau înlocuire, iar procesul de golire a lichidului de răcire din unitatea veche sau chiar adăugarea de lichid către noul radiator poate duce la excesul de lichid în podeaua instalației.

Procesul de curățare: planificarea înainte - în ceea ce privește tratarea oricăror tipuri de scurgere identificate mai sus, companiile ar trebui să elaboreze planuri de acțiune specifice sau proceduri standard de operare (SOP) pentru a face față unei deversări/scurgeri de lichide. Companiile care își mențin și actualizează SOP-urile sunt mai bine pregătite pentru a gestiona deversările/scurgerile de lichide la locul de muncă.

În general, principalii factori care trebuie luați în considerare în cazul deversărilor/scurgerilor de  lichide sunt siguranța la locul de muncă și impactul asupra mediului înconjurător.

  Problemele de siguranță la locul de muncă legate de absorbanți sunt:

·         - expunerea angajaților la lichidele deversate/scurse;

·         - alunecarea și/sau căderea accidentală;

·         - dispunerea materialelor de postcurățare;

·         - prezența prafului de siliciu care cauzează neplăceri legate de sănătatea respiratorie sau a ochilor.

  Preocupările legate de mediul înconjurător sunt, de obicei, legate de:

 - pericolele lichidelor vărsate în zona deversării; 

 - lichidele care ajung la sistemul de canalizare sau sistemul de de alimentare cu apă sau la căile navigabile, dacă deversarea/scurgerea se petrece în porturi;

 - caracteristicile toxicologice ale absorbanților saturați de lichid;

 - eliminarea în siguranță a deșeurilor rezultate în procesul de curățare a scurgerii sau deversărilor. În toate cazurile, organizațiile/companiile ar trebui să mențină fișele tehnice de securitate (SDS) actualizate, publicate de producător, pentru toate lichidele și substanțele chimice utilizate în întreaga companie, ceea ce va ajuta la determinarea echipamentului personal de protecție necesar și la eliminarea ulterioară a deșeurilor rezultate.